Kronik Prostat İltihabı Bitkisel Tedavisi
Prostatit Bitkisel Tedavisi
8 Haziran 2016

Prostatit Neden Olur

prostat-iltihabi-icin-bitkisel-cozum

prostat-iltihabi-icin-bitkisel-cozum

Uzman Desteği Alın

Prostatit Neden Olur

Prostatit neden olur, prostatit çeşitleri sorularına cevap olarak yazılmış bilgi amaçlı makale. Prostatit nedenleri hakkında merak ettiğiniz herşey. Prostat iltihabı nasıl olur sorusu hakkında detaylı bilgi için uzman bir hekime danışabilirsiniz.

Prostatit Neden Olur ?

Prostat bezinde sperm kanalları bulunur. Bunlar oldukça uzun kanallardır. Başta ecoli adını verilen bakteri türü ve diğer bakteriler bu kanallara yerleşerek burada enfeksiyona neden olmaktadır. Vücut bu duruma iltihap oluşturarak yanıt verir. Bir de idrar yolunda oluşan iltihap prostat bezine bulaşırsa işe bu durumda prostat iltihabı oluşur. Prostat iltihabı oluşması için mutlaka bakteri olması gerekmez. Bazı prostat türlerin de bakteri olmadan da prostat iltihabı oluşmaktadır. Bununla birlikte prostat iltihabı cinsel yolla bulaşan hastalıklardan biri değildir. Çünkü prostatit bulaşıcı bir durum değildir. Prostatit ergenlik çağından sonra her yaşta ortaya çıkabilen bir durumdur. Prostat iltihabı mutlaka tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Tedavi edilmediği durumlar da sinir hastalıklarına yol açabilir.

Prostatit Çeşitleri

1 – Akut prostatit : Ani gelişir ve şiddetlidir.

Akut bakteriyel prostatit hastası antibiyotikler ile en az 2 hafta tedavi edilir. Bazı durumlarda hastayı yatırıp, damardan antibiyotik ve serum tedavisi uygulanması gerekli olabilir. İdrarı boşaltma zorluğu olduğunda mutlaka idrar drenajı sağlanmalı gerekirse sonda uygulanmalıdır. Akut bakteriyel prostatit de tedavi başarısı yüzde 100’e yakındır. Bazen dirençli mikro organizmalarla karşılaşıldığında tedavi 4 haftaya kadar devam ettirilebilir. Antibiyotik kullanımı sırasında önemli bir ayrıntı kullanım süresinin doktorunuzca belirtilen sürenin altında olmamasıdır. Belirtilerin geçmesi nedeniyle antibiyotiğin erken kesilmesi durumunda hastalık hızla yerleşerek kronik hastalık hâline gelmektedir. Eğer teşhis kronik bakteriyel prostatit ise hastaya daha uzun süreli antibiyotik tedavisi gerekir. Bu 4 ila 12 hafta arasında değişen periyotlarda olabilir.

2 – Kronik prostatit : Sinsi seyreden bir durumdur ve daha az şiddetlidir.

Kronik prostatit daha sık görülen bir durumdur. Sinsi seyreden bir hastalıktır, yavaş yavaş gelişir ve şiddeti akut prostatite göre daha azdır. Sık idrara çıkma isteği vardır. Yine idrarda yanma ve idrarı yaparken zorlanma görülür. Ateş fazla yükselmez.

Cinsel isteksizlik görülür. Boşalma sırasında ağrı hissedilir. Bağırsaklarda gerilme hissi vardır. Bunların dışında yine makat bölgesinde, erkeklik hormonu olan testesteronun salgılandığı yer testislerde ağrı duyulur.

Kronik bakteriyel prostatit hastalarının %70’i bu tedavi ile iyileşirler. Kimi zaman 6 aylık bir süre sonrasında prostatit enfeksiyonunda nüks etme görülebilir. Aynı tedavi ya da benzer bir alternatif tekrarlanır. Antibiyotik tedavisi ile iyileşmeyen hastalarda düşük doz bir antibiyotiğin daha uzun süre devamlı olarak kullanılması önerilebilir. Prostat masajı hastalığın teşhisinde olduğu kadar tedavisinde de önemli bir yer tutmaktadır.

Uzman Desteği Alın

Comments are closed.